Gęsina
Polski • PL
Przystawki
Pierogi z gęsiną, pestkami dyni i sosem piernikowym
59 ZŁ
Zupa
Krem z dyni z kokosem, marynowaną gęsią, oliwą dyniową i smażonym porem
42 ZŁ
Dania głowne
Konfitowany udziec z gęsi rozmarynowej z glazurowanymi burakami korzennymi, babką ziemniaczaną, boczkiem, smalcem z gęsi i sosem demi-glace
129 ZŁ
Filet z pstrąga z kluskami dyniowymi, porem, śmietaną, mini brokułem i marchewką
99 ZŁ
Deser
Panna cotta dyniowa z kremem crème brûlée, kruszonką waniliową i bezą
36 ZŁ
Oferta specjalna dla 10-12 osób*
Specjalnie pieczona, cała faszerowana gęś rozmarynowa podawana z kopytkami i modrą kapustą (serwowana na ogniu przy stoliku gości)
*gęś należy zamówić z minimum 3-dniowym wyprzedzeniem
950 ZŁ
Do dań z gęsiną polecamy:
Piwo od 7.11 Koźlak Niepodległościowy
Wino Cartagena Pinot Noir
38zł/125ml | 210zł/750ml
English • EN
Hot Starter
Dumplings with goose, pumpkin seeds and gingerbread sauce
59 PLN
Soup
Pumpkin cream soup with coconut, pickled goose, pumpkin oil, and fried leek
42 PLN
Main course
Rosemary goose leg confit with glazed root beets, potato cake, bacon, goose lard and demi-glace sauce
129 PLN
Trout fillet with pumpkin dumplings, leek, cream, baby broccoli, and carrot
99 PLN
Dessert
Pumpkin panna cotta with crème brûlée cream, vanilla crumble and meringue
36 PLN
Special offer*
Special offer for 10-12 people*
Whole stuffed rosemary goose, potato dumplings, red cabbage (served on a fire at the table)
*goose to be ordered at least 3 days in advance
950 PLN
For dishes with goose we recommend:
Beer since 7.11 Independence Bock
Wine Cartagena Pinot Noir
38zł/125ml | 210zł/750ml
Nasza kaszubska gęś rozmarynowa otrzymała tytuł najlepszego pomorskiego dania regionalnego w konkursie o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego.
–
Our Kashubian Rosemary Goose was chosen the best Pomeranian regional dish in the competition for the Amber Laurel of the Marshal of the Pomeranian Region.
