Gęsina 2024
Nasza Kaszubska Gęś Rozmarynowa otrzymała tytuł
Najlepszego Pomorskiego Dania Regionalnego w konkursie o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego
Przystawki
Pierogi z kaszubską gęsiną rozmarynową z sosem śliwkowym i podgrzybkami
Dumplings with meat of Kashubian goose with plum sauce and forest mushrooms
59 zł
Pâté z gęsiej wątróbki z koniakiem, pistacjami, pestkami dyni i słonecznika, marynowaną dynią i gąbką z dyni
Goose liver pâté with Cognac, pistachios, pumpkin and sunflower seeds, marinated pumpkin and pumpkin sponge
55 zł
Zupy
Królewski rosół z gęsi z warzywami korzennymi, domowym makaronem, mięsem z gęsi i Porto
Royal goose broth with root vegetables, homemade paste, goose meat and Porto
39 zł
Dania główne
Konfitowany udziec z gęsi rozmarynowej z purée ziemniaczanym, glazurowanymi burakami z miodem i pomarańczą i sosem żurawinowym
Rosemary goose leg confit with potato purée, glazed beets with honey and orange and cranberry sauce
129 zł
Filet z sandacza z suszoną gęsią, marynowaną dynią, kaszą bulgur, warzywami korzennymi i sosem koperkowym
Pikeperch fillet with dried goose, marinated pumpkin, bulgur wheat, root vegetables and dill sauce
99 zł
Deser
Rogal św. Marcina
St. Martins’s Croissant
36 zł
Do dań z gęsiną polecamy wino:
Cartagena Pinot Noir
38zł/125ml 210zł/750ml
our wine recommendation:
Cartagena Pinot Noir
38zł/125ml 210zł/750ml
Oferta specjalna dla 10-12 osób*
Specjalnie pieczona, cała faszerowana gęś rozmarynowa podawana z kopytkami i modrą kapustą
(serwowana na ogniu przy stoliku gości)
950 ZŁ
Special offer*
Special offer for 10-12 people*
Whole stuffed rosemary goose, potato dumplings, red cabbage
(served on a fire at the table)
950 PLN
*gęś należy zamówić z minimum 3-dniowym wyprzedzeniem
*goose to be ordered at least 3 days in advance