Najlepsze Piwo w Polsce

Brovarnia

Brovarnia Gdańsk to najstarszy działający gdański browar. Warzymy piwa odwołujące się do klasyki i historii gdańskiego piwowarstwa, ale nie boimy się także podążać na nowofalowymi trendami piwnego rzemiosła.
Do produkcji naszych piw używamy odpowiednio przygotowanej wody, jakościowych słodów z najlepszych słodowni europejskich, najciekawszych odmian chmielu od zaufanych producentów zarówno z Polski jak i zagranicy, oraz odpowiednio wyselekcjonowanych szczepów drożdży. W nasze piwa wkładamy całą swoją wiedzę oraz pasję począwszy od kompozycji receptury, aż do uzyskania finalnego produktu.

  • Wydarzenia
  • Piwo kraftowe

Odkryj nasze piwa

Nasza piwna oferta dzieli się na trzy główne segmenty:
Nasze flagowe piwo – Złoto Brovarni (Pils), dostępne stale, przez cały rok.
Piwa sezonowe – pojawiają się cyklicznie w stałym corocznym rytmie.
Piwa specjalne – piwne nowości, eksperymenty tworzone nierzadko tylko jeden raz.

Najlepsze Piwo w Polsce!

Dlaczego nasze piwa są tak dobre?

  • Słód
    Słód do naszego browaru dostarczają jedne z najlepszych słodowni w Europie: Bestmalz i Weyermann.
  • Chmiel
    Używamy chmielu z najświeższych zbiorów od sprawdzonych producentów polskich (Polish Hops) i amerykańskich (Yakima Chief Hops)
  • Woda
    Nasze piwa powstają na bazie wody odpowiednio dostosowanej do wymagań konkretnego stylu piwa.
  • Drożdże
    W procesie wykorzystujemy fermentację otwartą - bezciśnieniową, która stwarza drożdżom idealne warunki do pracy.
  • Laboratorium
    Nasze piwa warzone są przez piwowarów-rzemieślników z wiedzą i pasją do tworzenia piwa, oraz chęcią ciągłego rozwijania swoich umiejętności i stałego podnoszenia jakości swoich produktów.
  • Sprzęt
    Producentem sprzętu, dzięki któremu warzymy nasze piwa jest renomowana niemiecka firma z Bambergu - Kaspar Schulz.

«Nasz browar wykorzystuje klasyczną indywidualną technologię piwa, biorąc pod uwagę pragnienia naszych konsumentów »

  • Śrutowanie
    Śrutowanie
    Po ustaleniu gatunku i receptury piwa, które chcemy uwarzyć, przygotowujemy słód, który uprzednio należy ześrutować (zmielić), aby ułatwić wodzie dostęp do wnętrza ziarna.
  •  Warzenie
    Warzenie
    Proces przygotowania brzeczki piwnej - słodko-gorzkiego wyciągu ze słodu i chmielu, który następnie podawany jest procesowi fermentacji. Dzieli się na 4 podstawowe etapy: zacieranie , filtracja zacieru , warzenie, chłodzenie brzeczki.
  • Fermentacja i leżakowanie
    Fermentacja i leżakowanie
    Proces "przemiany" brzeczki w piwo. Dzięki pracy drożdży cukier zawarty w brzeczce zmienia się w alkohol, powstaje także dwutlenek węgla oraz inne związki aromatyczno-smakowe. Następnie w procesie leżakowania piwo w sposób naturalny nasyca się dwutlenkiem węgla, po czy "odpoczywa", leżakuje, dojrzewa.
  • Degustacja
    Degustacja
    Ostatni etap, najprzyjemniejszy etap procesu, w którym sprawdzamy czy piwo spełnia założone przez nas warunki i czy jest już gotowe, by zaprezentować je naszym gościom.

Nasze piwo jest wysoko notowane i wielokrotnie nagradzane podczas Konkursu piw rzemieślniczych:

KPR2019
KPR2019-silver-bock
KPR2019-silver-other
Good Beer 2021

Co mówią o nas nasi goście?

Super tatar dla mnie dla znajomych kaczka popite znakomitym piwem ipa przemiła obsługa dobra muzyka na żywo

Rewelacyjne piwo, przepyszne jedzenie, atmosfera jak zawsze przyciaga na kolejny raz:) Pani Magda polecajaca mocniejsze alkohole jak zawsze z pięknym uśmiechem 🙂

Polecamy. Mega dobre piwo ważone na miejscu. Amerykańska IPA, Polski ALE, Pilsner. Warto odwiedzić to miejsce aby spróbować. Desery tez wyśmienite.

.
.
.
.
.
.
.

Rezerwacja

Dokonanie rezerwacji na weekend wyłącznie telefonicznie


(+48) 726 030 400
(+48) 58 320 19 70



    Dodatkowe informacje




    Wysłanie formularza nie oznacza potwierdzenia rezerwacji. Skontaktujemy się z Tobą w celu potwierdzenia.