Menu świąteczne

PRZYSTAWKA ZIMNA

Sandacz w galarecie z sosem tatarskim
Zander in jelly with tartar sauce

55

 

PRZYSTAWKA CIEPŁA

Ręcznie lepione pierogi z kapustą i leśnymi grzybami
z okrasą z cebulki na maśle
Handmade dumplings with cabbage and wild mushrooms,
topped with sautéed onions in butter

49

 

ZUPA

Wigilijny barszcz rubinowy z nutą malin wraz z ręcznie lepionymi uszkami z prawdziwkami
Christmas ruby-red borscht with hint of raspberries handmade dumplings
stuffed with porcini mushrooms

45

 

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU

Konfitowany udziec z gęsi serwowany z pieczonymi burakami,
purée ziemniaczanym i chrupiącym jarmużem
Goose leg confit served with baked beetroots,
potato purée
and crispy curly kale
129

 

Filet z karpia w piwie, miodzie i migdałach serwowany z purée ziemniaczanym,
duszonym porem i rodzynkami
Carp fillet in beer, honey, and almonds served with mashed potatoes, stewed leeks and raisins

99

 

DESER

Świąteczny makowiec
Christmas poppy seed cake

39

 

Zapraszamy do spróbowania naszej wyjątkowej kaszubskiej gęsi rozmarynowej, pieczonej w całości
i
podawanej w tradycyjny sposób.

Przewidziana dla około 12 osób, stanowi doskonały wybór na świąteczny stół

Serwujemy z delikatnymi kopytkami, modrą kapustą
oraz aromatycznym sosem. To prawdziwy lokalny specjał,
przygotowywany z najwyższą starannością przez naszych kucharzy.

Koszt zestawu to 950 .

Aby zagwarantować najwyższą jakość,
prosimy o zamówienie gęsi co najmniej 2 dni wcześniej.

 

We invite you to enjoy our exceptional Kashubian rosemary goose,
roasted whole and served in a traditional style.

Designed for approximately 12 people, it’s the perfect choice
for your holiday table. We serve it with delicate potato dumplings,
red cabbage, and a flavorful sauce. This is a true local specialty, carefully prepared by our chefs.

The price for the set is 950 PLN.

To ensure the highest quality, please order the goose
at least 2 days in advance.