Gęsina 2024

Nasza Kaszubska Gęś Rozmarynowa otrzymała tytuł
Najlepszego Pomorskiego Dania Regionalnego w konkursie o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego

Przystawki

Pierogi z kaszubską gęsiną rozmarynową z sosem śliwkowym i podgrzybkami
Dumplings with meat of Kashubian goose with plum sauce and forest mushrooms

59 zł

 

Pâté z gęsiej wątróbki z koniakiem, pistacjami, pestkami dyni i słonecznika, marynowaną dynią i gąbką z dyni

Goose liver pâté with Cognac, pistachios, pumpkin and sunflower seeds, marinated pumpkin and pumpkin sponge

55 zł

Zupy

Królewski rosół z gęsi z warzywami korzennymi, domowym makaronem, mięsem z gęsi i Porto

Royal goose broth with root vegetables, homemade paste, goose meat and Porto

39 zł

Dania główne

Konfitowany udziec z gęsi rozmarynowej z purée ziemniaczanym, glazurowanymi burakami z miodem i pomarańczą i sosem żurawinowym

Rosemary goose leg confit with potato purée, glazed beets with honey and orange and cranberry sauce

129 zł

 

Filet z sandacza z suszoną gęsią, marynowaną dynią, kaszą bulgur, warzywami korzennymi i sosem koperkowym

Pikeperch fillet with dried goose, marinated pumpkin, bulgur wheat, root vegetables and dill sauce

99 zł

Deser

Rogal św. Marcina

St. Martins’s Croissant

36 zł

Do dań z gęsiną polecamy wino:
Cartagena Pinot Noir
38zł/125ml    210zł/750ml

our wine recommendation:

Cartagena Pinot Noir

38zł/125ml    210zł/750ml

Oferta specjalna dla 10-12 osób*
Specjalnie pieczona, cała faszerowana gęś rozmarynowa podawana z kopytkami i modrą kapustą
(serwowana na ogniu przy stoliku gości)

950 ZŁ

Special offer*
Special offer for 10-12 people*
Whole stuffed rosemary goose, potato dumplings, red cabbage
(served on a fire at the table)

950 PLN

*gęś należy zamówić z minimum 3-dniowym wyprzedzeniem

*goose to be ordered at least 3 days in advance