Menu świąteczne
PRZYSTAWKA ZIMNA
Sandacz w galarecie z sosem tatarskim
Zander in jelly with tartar sauce
55 zł
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Ręcznie lepione pierogi z kapustą i leśnymi grzybami
z okrasą z cebulki na maśle
Handmade dumplings with cabbage and wild mushrooms,
topped with sautéed onions in butter
49 zł
ZUPA
Wigilijny barszcz rubinowy z nutą malin wraz z ręcznie lepionymi uszkami z prawdziwkami
Christmas ruby-red borscht with hint of raspberries handmade dumplings
stuffed with porcini mushrooms
45 zł
DANIE GŁÓWNE DO WYBORU
Konfitowany udziec z gęsi serwowany z pieczonymi burakami,
purée ziemniaczanym i chrupiącym jarmużem
Goose leg confit served with baked beetroots,
potato purée and crispy curly kale
129 zł
Filet z karpia w piwie, miodzie i migdałach serwowany z purée ziemniaczanym,
duszonym porem i rodzynkami
Carp fillet in beer, honey, and almonds served with mashed potatoes, stewed leeks and raisins
99 zł
DESER
Świąteczny makowiec
Christmas poppy seed cake
39 zł
Zapraszamy do spróbowania naszej wyjątkowej kaszubskiej gęsi rozmarynowej, pieczonej w całości
i podawanej w tradycyjny sposób.
Przewidziana dla około 12 osób, stanowi doskonały wybór na świąteczny stół.
Serwujemy ją z delikatnymi kopytkami, modrą kapustą
oraz aromatycznym sosem. To prawdziwy lokalny specjał,
przygotowywany z najwyższą starannością przez naszych kucharzy.
Koszt zestawu to 950 zł.
Aby zagwarantować najwyższą jakość,
prosimy o zamówienie gęsi co najmniej 2 dni wcześniej.
We invite you to enjoy our exceptional Kashubian rosemary goose,
roasted whole and served in a traditional style.
Designed for approximately 12 people, it’s the perfect choice
for your holiday table. We serve it with delicate potato dumplings,
red cabbage, and a flavorful sauce. This is a true local specialty, carefully prepared by our chefs.
The price for the set is 950 PLN.
To ensure the highest quality, please order the goose
at least 2 days in advance.