Szparagowe królestwo
PRZYSTAWKA
Szparagi zielone i białe, cytrusowy sos holenderski, ekologiczne jajko zielononóżki, młode ziemniaki z koperkiem, boczek, Parmezan
67 zł
ZUPA
Krem z białych szparagów z kawałkami zielonych szparagów
i oliwą koperkową
42 zł
DANIA GŁÓWNE
Sezonowany stek z antrykotu Limousine ze szparagami,
młodymi ziemniakami,
masłem Café de Paris i oliwą szczypiorkową
189 zł
Pstrąg łososiowy ze szparagami grillowanymi w chili i czosnku, ziemniakami i sosem holenderskim
109 zł
DESER
Tarta rabarbarowa z sorbetem gruszkowym i polewą czekoladową
39 zł
Do dań ze szparagami polecamy:
Piwo Brovarnia Pszeniczne
Vinho Verde Ponte da Barca
Butelka (0,75l) – 160 ZŁ
Kieliszek (0,125l) – 28 ZŁ
Riesling Forster Trocken
Butelka (0,75l) – 170 ZŁ
Kieliszek (0,125l) – 29 ZŁ
STARTER
Green and white asparagus, citrus hollandaise sauce, organic Green-legged Partridge hen egg, young potatoes with dill,
bacon, Parmesan
67 PLN
SOUP
White asparagus cream soup with pieces of green asparagus and dill oil
42 PLN
MAIN COURSES
Aged ribeye steak Limousine beef with asparagus, young potatoes, Café de Paris butter
and chives oil
189 PLN
Salmon trout with asparagus grilled in chili and garlic, potatoes and hollandaise sauce
109 PLN
DESSERT
Rhubarb tart with pear sorbet and chocolate
39 PLN
With asparagus dishes, we recommend:
Brovarnia Wheat Beer
Vinho Verde Ponte da Barca
Bottle (0,75l) – 160 PLN
Glass (0,125l) – 28 PLN
Riesling Forster Trocken
Bottle (0,75l) – 170 PLN
Glass (0,125l) – 29 PLN