Szparagowe królestwo

PRZYSTAWKA

Szparagi zielone i białe, cytrusowy sos holenderski, ekologiczne jajko zielononóżki, młode ziemniaki z koperkiem, boczek, Parmezan
67 zł

ZUPA

Krem z białych szparagów z kawałkami zielonych szparagów
i oliwą koperkową
42 zł

DANIA GŁÓWNE

Sezonowany stek z antrykotu Limousine ze szparagami,
młodymi ziemniakami,
masłem Café de Paris i oliwą szczypiorkową
189 zł

Pstrąg łososiowy ze szparagami grillowanymi w chili i czosnku, ziemniakami i sosem holenderskim
109 zł

DESER

Tarta rabarbarowa z sorbetem gruszkowym i polewą czekoladową
39 zł

Do dań ze szparagami polecamy:

Piwo Brovarnia Pszeniczne

Vinho Verde Ponte da Barca
Butelka (0,75l) – 160 ZŁ
Kieliszek (0,125l) – 28 ZŁ

Riesling Forster Trocken
Butelka (0,75l) – 170 ZŁ
Kieliszek (0,125l) – 29 ZŁ

STARTER

Green and white asparagus, citrus hollandaise sauce, organic Green-legged Partridge hen egg, young potatoes with dill,
bacon, Parmesan
67 PLN

SOUP

White asparagus cream soup with pieces of green asparagus and dill oil
42 PLN

MAIN COURSES

Aged ribeye steak Limousine beef with asparagus, young potatoes, Café de Paris butter
and chives oil
189 PLN

Salmon trout with asparagus grilled in chili and garlic, potatoes and hollandaise sauce
109 PLN

DESSERT

Rhubarb tart with pear sorbet and chocolate
39 PLN

With asparagus dishes, we recommend:

Brovarnia Wheat Beer

Vinho Verde Ponte da Barca
Bottle (0,75l) – 160 PLN
Glass (0,125l) – 28 PLN

Riesling Forster Trocken
Bottle (0,75l) – 170 PLN
Glass (0,125l) – 29 PLN