Kurka kaszubska
PRZYSTAWKI
Tatar z matiasa z marynowanymi kurkami, szczypiorem, ogórkiem kompresowanym, selerem naciowym,
koprem, majonezem z czerwonego wina i ketchupem z buraka
55 ZŁ
Pierogi z kurkami z brązowym masłem i chrupiącą szałwią
59 ZŁ
ZUPA
Zupa kurkowa na wędzonym boczku
42 ZŁ
DANIA GŁÓWNE
Sezonowany stek z antrykotu Limousine z ragout ziemniaczano-kurkowym z boczkiem,
sosem demi-glace, mini brokułem
i masłem kurkowym
189 ZŁ
Polędwica z dorsza z kurkami, nowalijkami, masłem grzybowym
i młodymi ziemniakami z masłem koperkowym
109 ZŁ
DESER
Gruszka w winie z kremem ze słonego karmelu, sosem waniliowym, jeżynami, malinami
42 ZŁ
STARTERS
Matias herring tartare with pickled chanterelles, chives, compressed cucumber,
celery stalk, dill, red wine mayonnaise and beetroot ketchup
55 PLN
Chanterelle mushroom dumplings, brown butter
with crispy sage
59 PLN
SOUP
Chanterelle mushrooms soup with smoked bacon
42 PLN
MAIN COURSES
Aged Limousine ribeye steak with potato and chanterelle ragout with bacon,
demi-glace sauce, baby broccoli
and chanterelle butter
189 PLN
Cod loin with chanterelles, spring vegetables, mushroom butter and young potatoes with dill butter
109 PLN
DESSERT
Pear in wine with salted caramel cream, vanilla sauce, blackberries, raspberries
42 PLN