Kurka kaszubska

PRZYSTAWKI

Tatar z matiasa z marynowanymi kurkami, szczypiorem, ogórkiem kompresowanym, selerem naciowym, 

koprem, majonezem z czerwonego wina i ketchupem z buraka
55 ZŁ


Pierogi z kurkami z brązowym masłem i chrupiącą szałwią
59 ZŁ

 

ZUPA

Zupa kurkowa na wędzonym boczku
42 ZŁ

 

DANIA GŁÓWNE

Sezonowany stek z antrykotu Limousine z ragout ziemniaczano-kurkowym z boczkiem, 

sosem demi-glace, mini brokułem
i masłem kurkowym
189 ZŁ

Polędwica z dorsza z kurkami, nowalijkami, masłem grzybowym
i młodymi ziemniakami z masłem koperkowym
109 ZŁ

 

DESER

Gruszka w winie z kremem ze słonego karmelu, sosem waniliowym, jeżynami, malinami
42 ZŁ

STARTERS

Matias herring tartare with pickled chanterelles, chives, compressed cucumber, 

celery stalk, dill, red wine mayonnaise and beetroot ketchup
55 PLN


Chanterelle mushroom dumplings, brown butter
with crispy sage
59 PLN


SOUP

Chanterelle mushrooms soup with smoked bacon
42 PLN


MAIN COURSES

Aged Limousine ribeye steak with potato and chanterelle ragout with bacon, 

demi-glace sauce, baby broccoli
and chanterelle butter
189 PLN


Cod loin with chanterelles, spring vegetables, mushroom butter and young potatoes with dill butter
109 PLN


DESSERT

Pear in wine with salted caramel cream, vanilla sauce, blackberries, raspberries
42 PLN